Over ons

Wij zijn een gezin bestaande uit mijzelf Birgitta, mijn man Pieter en onze tweeling van 18 jaar Melanie en Julian. Wij wonen aan de rand van de stad in een leuk huis met tuin. Onze dochter is fanatiek aan het trainen in de agility.

Ik heb heel lang lesgegeven op Kynologenclubs als instructeur gehoorzaamheid, ringtraining en hoopers. Momenteel geef ik alleen nog ringtraining voor hondenshows en agility voor recreanten.

Zo’n 20 jaar geleden zijn wij tot de aanschaf over gegaan van onze 1e Australian Shepherd genaamd Misty, een Blue Merle teefje. Zij was ook de 1e teef waarmee ik ben begonnen te fokken. We hebben er verschillende gehad en ze hadden allemaal een andere persoonlijkheid met wel dezelfde eigenschappen. We hebben ook vele hondenshows gelopen en kampioenen gehad. Diverse hondensporten gedaan en daarnaast staan lekkere lange wandelingen bijna iedere dag op het menu, de honden genieten ervan. Als je eenmaal bent gaan houden van een (mini) Aussie en je weet hoe ermee om te gaan is het een soort verslaving waar je niet meer vanaf komt.

In 2020 zijn we overgestapt op de MINIATURE AMERICAN SHEPHERD. Dezelfde hond alleen een maatje kleiner.

Onze eerste MAS is een Red Tri reu genaamd Odin (vernoemd naar de Griekse god van wijsheid & strijd) en daarna een Blue Merle teef genaamd Hailey (vernoemd naar een vrouwelijke personage uit de serie LA PD). Beide zijn geïmporteerd uit Frankrijk.

Wij fokken alleen op kleine schaal en met honden met een goed karakter en volledig getest op HD, ED, Patella Luxatie, oogtesten en DNA testen.